I love the kismet of blogging. Case in point. I recently picked up this odd little cookbook. I liked the title. It seems that there was "The Ladies Social Library of Blue Hill" in Blue Hill, Maine. The ladies formed a library in 1796. In the 1950's they held fundraisers for the Library. One particular fundraiser involved rather "avant-garde" paintings. They entitled their fundraiser "Picasso & Pie." The "pie" was so popular that the Blue hill Buffet was established. A collection of recipes was gathered and later put into a nice hardback format. Just like the one I bought.
So, because I procrastinate extensively, I put the book into my pile of cookbooks to blog about. You can imaging my surprise when I was reading one of my favorite blogs, The Down East Dilettante. He had a quiz which included the following questions:
How are this unknown lost mid-century building...
Robert Motherwell...
Blueberry Pie...
Quincy Marketplace...
and my local library, all connected?
Robert Motherwell...
Blueberry Pie...
Quincy Marketplace...
and my local library, all connected?
The answer was in an article in the New York Social Diary. When I clicked on the article I found EVERYTHING I would ever need to know about Picasso & Pie by Lynne Thompson and so much more.
Here is their signature dish from Lynne, The Down East Dilettante and Cookbook Of The Day:
Here is their signature dish from Lynne, The Down East Dilettante and Cookbook Of The Day:
Blueberry Ambrosia
2 1/2 quarts of water
thin cut peel of one lemon
small amount of tangerine rind (if possible)
small stick cinnamon
1/2 cup sugar
4 cups blueberries
2 tablespoons cornstarch
Simmer the blueberries, lemon rind (and tangerine rind) in the 2 1/2 quarts of water until the berries are soft.
Strain and put the berries through a sieve or puree them finely in ta blender. Return to strainer juice. Mix the 2 tablespoons of cornstarch in about 1/2 cup water and add to mixture.
Simmer 5 minutes.
Chill to iciness and serve with whipped cream which has been sweetened to taste. Dust the cream lightly with cinnamon.
Enjoy the recipe but not without The Down East Dilettante.
Isn't it funny how it all works? I'd actually been intending to write and mention this cookbook to you for some time---a number of the recipes, simple, a bit period quaint, are just plain delicious---but, suffering from the procrastination gene myself, I hadn't gotten around to it, and voila, you found out about it anyway!
ReplyDeleteAnother cookbook from our little town is called 'Young & Hungry'
ล็อตโจ๊กเกอร์
ReplyDeleteสเว็บสล็อตออนไลน์เป็นเว็บไซต์ที่ได้รับการปรับขนาดจากเกมสล็อตเดิม ๆ มาสู่รูปแบบออนไลน์ที่ช่วยให้นักพนันสามารถเล่นเกมสล็อตได้ทุกที่และทุกเวลา เล่นสล็อตออนไลน์ สุดยอดสล็อตออนไลน์ในมือถือที่ดีที่สุด ที่นักล่ารางวัลทั่วโลกกล่าวถึงมากที่สุด รวมเกมฮิต เกมดัง เกมปังไว้มากที่สุด
สล็อตฟรี
ReplyDeleteสล็อตออนไลน์ เว็บคาสิโนออนไลน์ มั่นคง ปลอดภัย โอนไว จ่ายจริง. สล็อตออนไลน์ สล็อต สมัครวันนี้ รับโบนัสแรกเข้าทันที สำหรับสมาชิกใหม่ สุดยอดเว็บที่รวบรวมเกมฮิตไว้มากที่สุดไว้รอพวกคุณ
สล็อตฝาก10รับ100
ReplyDeleteเล่นสล็อตออนไลน์ สุดยอดสล็อตออนไลน์ในมือถือที่ดีที่สุด ที่นักล่ารางวัลทั่วโลกกล่าวถึงมากที่สุด รวมเกมฮิต เกมดัง เกมปังไว้มากที่สุด เกมส์สล็อต คือคาสิโนรูปแบบง่ายที่สุด เป็นตู้ออกรางวัลตามที่ได้ เริ่มเป็นที่รู้จักในแวดวงบ้านเรามากขึ้นเรื่อยๆ ด้วยความง่ายในการเล่น อยากเล่นเกมส์แบบไหน สามารถดูตัวอย่างเกมสล็อต และอีกข้อที่สำคัญที่ควรพิจารณาก็คือ การฝาก-ถอนรวดเร็ว เว็บสล็อตมาตรฐาน เว็บสล็อตที่ส่งตรงมาให้ท่านได้เล่นจากคาสิโนจริง ๆ เพื่อให้ท่านได้มีความมั่นใจในการเล่นเกมส์สล็อตกับเรา สมัครเล่นสล็อตฟรี สล็อตออนไลน์ เว็บคาสิโนออนไลน์ มั่นคง ปลอดภัย โอนไว จ่ายจริง. สล็อตออนไลน์ สล็อต สมัครวันนี้ รับโบนัสแรกเข้าทันที สำหรับสมาชิกใหม่ สุดยอดเว็บที่รวบรวมเกมฮิตไว้มากที่สุดไว้รอพวกคุณ สล็อต ค่ายดังที่เป็นที่นิยมมากในยุโรป และเอเซีย ทั้งยังเป็นผู้นำด้านเกม สล็อตแตกง่าย ที่ฮิตติดอันดับ 1 รวมมาให้ท่านได้ทดลองเล่น