28 January 2015

The Great British Breakfast

There is a famous quote by Somerset Maugham about the British breakfast.  He said, "If you eat well in England, you must eat breakfast three time a day."  We are very fond of eating breakfast for dinner and while we do love pancakes at supper, the traditional British breakfast can top that.  While the actual items on the plate vary, breakfast usually consists of the following:

fried eggs
sausage
black or/and white pudding
bacon
mushrooms
baked beans
potatoes
toast 
tomato

A nice marmalade on the table for extra toast is a must.  In fact, this edition of The Great British Breakfast was published in association with Frank Cooper, who most probably made the marmalade on the table.

Jan Read and Maite Manjon have written a good bit about wine, food and history, but in The Great British Breakfast they take a historical view of the English breakfast.  If there was a prime period of breakfast, it was during the nineteenth century when country houses were flourishing.  During the end of the century and into the very beginnings of the twentieth century, many cookbooks were published specifically for preparing breakfast.  Some ideas for a proper breakfast for gentlemen included a menu of:

Kedgeree of Cod
Devilled Pheasant
Broiled Ham
Mutton Chops
Eggs aux Fine Herbs

While men might never pass on a breakfast option, women were much more particular and required a lighter fare such as:

Broiled Salmon
Roast Larks
Eggs

The Great British Breakfast is one of our favorite kinds of food books.  It has a bit of history, a bit of story, and some recipes all mixed together. While the English loved a scone, a slightly different version existed in Scotland.  While their potato scones featured boiled potatoes there was push for cooks to invest in a patented potato steamer.  Steamed or boiled, potatoes are the key.

Potato Scones
1 lb (450g) potatoes, peeled
1 teaspoon salt
1 oz (30g) butter or margarine
3-4 oz (80-110g) flour

Boil, drain and sieve the potatoes,  Add the salt and butter and knead into a stiff dough with as much flour as it will absorb.  Roll out to about 1/4-inch thick on a floured board, cut into triangles and prick with a fork.  Bake on a hot greased griddle for about five minutes each side until browned.

A far cry from the usual breakfast of  -- coffee!

3 comments:

  1. สล็อตโจ๊กเกอร์
    เว็บสล็อตออนไลน์เป็นเว็บไซต์ที่ได้รับการปรับขนาดจากเกมสล็อตเดิม ๆ มาสู่รูปแบบออนไลน์​ที่ช่วยให้นักพนันสามารถเล่นเกมสล็อตได้ทุกที่และทุกเวลา เล่นสล็อตออนไลน์ สุดยอดสล็อตออนไลน์ในมือถือที่ดีที่สุด ที่นักล่ารางวัลทั่วโลกกล่าวถึงมากที่สุดรวมเกมฮิต เกมดัง เกมปังไว้มากที่สุด

    ReplyDelete
  2. สล็อต 999
    เกมส์สล็อต คือคาสิโนรูปแบบง่ายที่สุด เป็นตู้ออกรางวัลตามที่ได้ เริ่มเป็นที่รู้จักในแวดวงบ้าน​เรามากขึ้นเรื่อยๆ ด้วยความง่ายในการเล่น อยากเล่นเกมส์แบบไหน สามารถดูตัวอย่างเกมสล็อต และอีกข้อที่สำคัญที่ควรพิจารณาก็คือ การฝาก-ถอนรวดเร็ว เว็บสล็อตมาตรฐาน เว็บสล็อตที่ส่งตรงมาให้ท่านได้เล่นจากคาสิโนจริง ๆ เพื่อให้ท่านได้มี​ความมั่นใจในการเล่นเกมส์สล็อตกับเรา สมัครเล่นสล็อตฟรี

    ReplyDelete
  3. สล็อตฝาก10รับ100
    สเว็บสล็อตออนไลน์เป็นเว็บไซต์ที่ได้รับการปรับขนาดจากเกมสล็อตเดิม ๆ มาสู่รูปแบบออนไลน์​ที่ช่วยให้นักพนันสามารถเล่นเกมสล็อตได้ทุกที่และทุกเวลา เล่นสล็อตออนไลน์ สุดยอดสล็อตออนไลน์ในมือถือที่ดีที่สุด ที่นักล่ารางวัลทั่วโลกกล่าวถึงมากที่สุด รวมเกมฮิต เกมดัง เกมปังไว้มากที่สุด เกมส์สล็อต คือคาสิโนรูปแบบง่ายที่สุด เป็นตู้ออกรางวัลตามที่ได้ เริ่มเป็นที่รู้จักในแวดวงบ้าน​เรามากขึ้นเรื่อยๆ ด้วยความง่ายในการเล่น อยากเล่นเกมส์แบบไหน สามารถดูตัวอย่างเกมสล็อต และอีกข้อที่สำคัญที่ควรพิจารณาก็คือ การฝาก-ถอนรวดเร็ว เว็บสล็อตมาตรฐาน เว็บสล็อตที่ส่งตรงมาให้ท่านได้เล่นจากคาสิโนจริง ๆ เพื่อให้ท่านได้มี​ความมั่นใจในการเล่นเกมส์สล็อตกับเรา สมัครเล่นสล็อตฟรี. สล็อตออนไลน์ เว็บคาสิโนออนไลน์ มั่นคง ปลอดภัย โอนไว จ่ายจริง. สล็อตออนไลน์ สล็อต สมัครวันนี้ รับโบนัสแรกเข้าทันที สำหรับสมาชิกใหม่ สุดยอดเว็บที่รวบรวมเกมฮิตไว้มากที่สุดไว้รอพวกคุณ สล็อต ค่ายดังที่เป็นที่นิยมมากในยุโรป และเอเซีย ทั้งยังเป็นผู้นำด้านเกม สล็อตแตกง่าย ที่ฮิตติดอันดับ 1 รวมมาให้ท่านได้ทดลองเล่น

    ReplyDelete

Blog Widget by LinkWithin