In keeping with our television theme, this month saw the
publication of The Unofficial Downton Abbey Cookbook. (This book is unofficial and
unauthorized. It is not authorized,
approved, licensed, or endorsed by Carnival Film and Television Ltd., its writers
or producers, of any of its licensees.)
Here is my question – with all the “Downton Abbey” books coming out by
Jessica Fellows and with all the research they did for the show, why is there
no “official” cookbook?
Emily Ansara Baines has provided the unofficial version. Baines is a bit of an “unofficial” cookbook
writer having penned The Unofficial Hunger Games Cookbook.
The first thing one notices about this cookbook versus the
“official” True Blood Cookbook is the lack of glossy photos of the cast and
set. Frankly, those pictures would have
sold me more on the cookbook and make a great case for “official” cookbooks
based on television shows. It is unusual
in this day and age to find a cookbook that is merely text. Not one recipe has a finished picture. A small signature of photographs would have
greatly enhanced the book. My other
criticism would be that many of the recipes seem similar to the old Upstairs/Downstairs cookbook, though both cookbooks deal with a period when cooking was basically the
same.
I do love that each recipe in The Unofficial Downton Abbey
Cookbook has a small historical blurb about the dish or related issues of etiquette
or language of the period. While some of
the recipes seem a bit too modern, the vintage throwback style abounds. From tea sandwiches to digestive biscuits,
from quail to Shepard’s pie this cookbook will give the reader a sense of what
the meals might have been like during the Edwardian era.
Part One of the book features recipes set up to follow the
courses of the popular service à la Russe.
It is said that Alexander Kurakin introduced the Russian style of serving a table to Pairs
while he served as the Russian Ambassador. From there it became popular throughout
Europe. A service
à la Russe sets each
place with a cover. Each course is brought to the table by servers. Each course is finished before the next course is served. There were often as many as fourteen courses at a dinner.
Tea holds a special place in the hearts of the English and there is a special chapter for tea at Downton
Abbey. Part Two of the cookbook deals
with meals for the staff.
Here is a favorite old-timey, definitely “downstairs”
recipe. It is a quite proper recipe for
mushy peas. Baines reminds us that the
would have been a popular accompaniment to fish and chips and one that, “Mrs.
Patmore might whip this up on nights when the staff is too tired to properly
eat after a full day of tending to Downton's regulars and their guests.”
Mushy Peas
1 ½ cups (12 ounces) dried marrowfat peas
4 cups water
2 teaspoons baking soda
2 tablespoons butter
¼ cup heavy cream
1 tablespoon sugar
1 teaspoon kosher salt
½ teaspoon freshly ground black pepper
1. Soak dried peas overnight in a large bowl full of water and baking soda. The baking soda is important because it helps break down the peas. The next day, drain the peas, then place them in a medium-sized saucepan and just cover with water. Simmer for 25 minutes; the peas should break up without mashing.
2. Remove peas from the heat. Stir in the butter until it melts, followed by cream, sugar, salt and black pepper. If desiring a thinner consistency, add more cream.
Mushy peas are making a big comeback in posh London circles. Today shoppers have the luxury of fine, frozen peas and an electric blender! So all one needs to do is give those peas a quick boil, add a touch of milk and mash. How easy and practical can nostalgia be?
Grab a copy of The Unofficial Downton Abbey Cookbook and
start planning your dinner party for the January return of Crawley girls.
Hmmm. I thought that the Unofficial Hunger Games Cookbook was such a revolting idea that I will probably skip this one as well. Darn it. But I do have this: http://www.amazon.com/Mrs-Bridges-Upstairs-Downstairs-Cookery/dp/0671220292
ReplyDeleteสล็อตโจ๊กเกอร์
ReplyDeleteสเว็บสล็อตออนไลน์เป็นเว็บไซต์ที่ได้รับการปรับขนาดจากเกมสล็อตเดิม ๆ มาสู่รูปแบบออนไลน์ที่ช่วยให้นักพนันสามารถเล่นเกมสล็อตได้ทุกที่และทุกเวลา เล่นสล็อตออนไลน์ สุดยอดสล็อตออนไลน์ในมือถือที่ดีที่สุด ที่นักล่ารางวัลทั่วโลกกล่าวถึงมากที่สุด รวมเกมฮิต เกมดัง เกมปังไว้มากที่สุด
สล็อตฟรี
ReplyDeleteเกมส์สล็อต คือคาสิโนรูปแบบง่ายที่สุด เป็นตู้ออกรางวัลตามที่ได้ เริ่มเป็นที่รู้จักในแวดวงบ้านเรามากขึ้นเรื่อยๆ ด้วยความง่ายในการเล่น อยากเล่นเกมส์แบบไหน สามารถดูตัวอย่างเกมสล็อต และอีกข้อที่สำคัญที่ควรพิจารณาก็คือ การฝาก-ถอนรวดเร็วเว็บสล็อตมาตรฐาน เว็บสล็อตที่ส่งตรงมาให้ท่านได้เล่นจากคาสิโนจริง ๆ เพื่อให้ท่านได้มีความมั่นใจในการเล่นเกมส์สล็อตกับเรา สมัครเล่นสล็อตฟรี
สล็อตฝาก10รับ100
ReplyDeleteเกมส์สล็อต คือคาสิโนรูปแบบง่ายที่สุด เป็นตู้ออกรางวัลตามที่ได้ เริ่มเป็นที่รู้จักในแวดวงบ้านเรามากขึ้นเรื่อยๆ ด้วยความง่ายในการเล่น อยากเล่นเกมส์แบบไหน สามารถดูตัวอย่างเกมสล็อต และอีกข้อที่สำคัญที่ควรพิจารณาก็คือ การฝาก-ถอนรวดเร็วเว็บสล็อตมาตรฐาน เว็บสล็อตที่ส่งตรงมาให้ท่านได้เล่นจากคาสิโนจริง ๆ เพื่อให้ท่านได้มีความมั่นใจในการเล่นเกมส์สล็อตกับเรา สมัครเล่นสล็อตฟรีสุดยอดเว็บที่รวบรวมเกมฮิตไว้มากที่สุดไว้รอพวกคุณ สล็อต ค่ายดังที่เป็นที่นิยมมากในยุโรป และเอเซีย ทั้งยังเป็นผู้นำด้านเกม สล็อตแตกง่าย ที่ฮิตติดอันดับ 1 รวมมาให้ท่านได้ทดลองเล่น